מדוע רצוי להפחיד קטנטנים?
עבודה על התסביך הגרטליאני, קליין וויניקוט
מאת עינת וייץ

תמצית הנרטיב הגרטליאני שחולץ מן המעשייה - מספרת ש:
פעם הרוותה שִפעה אימהית את ברית אחדותן הנצחית, אבל כיום הילדה תופסת שהיא מגורשת על-ידי אמה, בשביל שיתפנה מקום לאב, וזאת בגלל שהילדה מסורסת, בעוד שבידי אביה – גבריות, אותה הוא מעניק כתמורה לאם על ההאכלה שלה אותו. [זהו האב שסירס אותה בכדי שהאם תבחר בו]. משום כך בִּגנבה, על הילדה להתחמש בכל כמות הגבריות שהיא מצליחה לשים עליה יד, בכדי לחזור ולהתקבל בתור בן-זוג אצל האם, אבל זו מעדיפה את הגברי יותר, ומגרשת אותה שוב. אז מה נותר לְקטנטנה [שנשארה בלי מטפל], אם לא לפצל את אביה - לאב רך ולחית פרא, בכדי לחבוֹר בזוגיות הפעם כנקבה לאב-הרך? אך אז מגיע יום-דין בצורת נִקמת אם קמאית, שמרעיבה את המחוּצפת עד שכמעט וכבר מתה. ברגע האחרון תפצל הילדה גם את אמה - לטובה ולרעה, תמזג את פיצוליהם הרעים של ההורים: חית הפרא והאם הרעה, לדמות אחת מבהילה, תהרוג דמות רעה זו, ותשתמש במשאביה של האם הטובה [שמתגלים באם הרעה לאחר שכנראה בזזה אותם] לצורך תשלום לאב הרך, על שיטפל בה בנישואיהם. האם הטובה תרשה הכול לילדתה האהובה, ותסייע באיחוד הבת עם צִדו הרך של אביה.
העבודה המצורפת: "מדוע רצוי להפחיד קטנטנים? על הנרטיב הגרטליאני, קליין וויניקוט", מנסה לשכנע בחשיבות חשיפת ילדים רכים למעשיות מפחידות, תוך שהיא עוקבת בפרוטרוט אחר נבכי פנימיותה של המעשייה "הנזל וגרטל" כמקרה מבחן לטקסט מפחיד.
העבודה טוענת שבמעשייה זו מוצפן הנרטיב האדיפאלי של הבת, או כפי שהוא מכונה שם – "הנרטיב הגרטליאני". לצורך בדיקת תקפוּת הטענה, משווה
מתוך המאמר